България преговаря за задълбочаване на военното сътрудничество със САЩ и усилена

...
България преговаря за задълбочаване на военното сътрудничество със САЩ и усилена
Коментари Харесай

Искаме от САЩ да ни пази небето

България договаря за задълбочаване на военното съдействие със Съединени американски щати и  усилена защита на въздушното ни пространство.

Това сподели за bTV началникът на защитата по време на едно от най-мащабните учения на транспортната авиация в Пловдив.

Формация от американски C-130 и български C-27J " Спартан "  изпълняват полети за десант на хора и товари.

" Най-важното е да се избегне рискът за самолетите по този начин, че да  има сигурна и безвредна платформа по време на парашутните скокове ", сподели майор Дерек Ендеуек.

" Начинът, по който ние взаимодействаме с американските военновъздушни сили по никакъв метод не се разграничава от метода, по който работим и взаимодействаме с нашите военновъздушни сили, съобщи ген. майор Явор Матеев.

" Смятам, че задачите и дилемите на тренировката са реализирани ", сподели ген.-майор Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушни сили.

Следващия месец българските МиГ-29 ще се упражняват детайли от взаимна защита на въздушното пространство с американските си съдружници.

Правим всичко, с цел да поддържаме техническата редовност на МиГ-29, само че в същото време би трябвало да подсигуряваме сигурността на нашето небе, сигурността на обединеното пространството на НАТО по този начин, че всевъзможни взаимни начинания са уместни ", заяви адмирал Емил Ефтимов, шеф на защитата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР